lumină divină. pe cale să vină

 

E cineva care ne uită … (ce drag ţi-am fost odată,

mai demult), un străin prin ţara

de sus cînd trecea altădată

 

Un suflu ce nu cugetă la noi şi pe obraz,

ca un surîs, se  prefiră…

 

 

E o durere ce nu ne-a ajuns!

 

Munţi ce se clatin şi greu cuvînt s-a spus,

depărtat, către zăpezile morţilor

 

 

Eşti numai tu şi chipul tău s-a ascuns,

pe veci s-a ascuns…

 

E cineva care grabnic ne uită

 

 

Acest articol a fost publicat în folk4noi, iubire, Lucas, lumina, LUMINA, music, Myriades de Lumiere, OAMENI, om bun, versuri și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la lumină divină. pe cale să vină

 1. Daniela zice:

  Lumina divina
  Pe cale sa vina
  Cand ochiul suspina…

  Albastru-i de vina
  Cand umbra ti-e lina
  Divina lumina…

 2. Chira Chiralina zice:

  Brăila: A cincea ediţie a Festivalului Naţional de Folk ‘Chira Chiralina’

  Brăila, 4 nov /Agerpres/ – Festivalul Naţional de Folk ‘Chira Chiralina’, ajuns la cea de-a cincea ediţie, se va deschide vineri, la Casa Tineretului din Brăila, în competiţie fiind înscrişi 22 de concurenţi din toată ţara.

  Directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, Maria Puşcaciu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că manifestarea are drept scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative şi de creaţie aparţinând muzicii folk şi îşi propune să continue o importantă tradiţie a genului la Brăila.

  ‘Concurenţii se vor prezenta în concurs cu câte două piese live. Invitaţii care sunt în program în fiecare seară, după concurs, vor cânta tot live. Sperăm ca totul să iasă bine, iar musafirii, concurenţii, invitaţii, juriul şi însoţitorii acestora să se simtă bine la Brăila’, a precizat Maria Puşcaciu.

  Festivalul Naţional de Folk ‘Chira Chiralina’, fostul festival ‘Omul cu o chitară’, pune în joc anul acesta premii de peste 5.000 de lei, respectiv Trofeul şi Marele Premiu în valoare de 2.500 lei, premiul I de 1.000 lei, premiul al II-lea de 750 lei, premiul al III-lea de 500 lei şi câte 400 lei pentru cea mai bună creaţie şi pentru virtuozitate instrumentală.

  Preşedintele de onoare al juriului, Nicu Alifantis, va acorda Premiul ‘Nicu Alifantis’, distincţie care i-a fost înmânată în 2009, la Brăila, cantautoarei Alina Manole, recunoscută pentru carisma şi stilul ludic cu care interacţionează cu publicul şi al cărei album, ‘Luna Pătrată’, lansat anul trecut, se află deja în topurile de gen din ţară.

  Pe 5 noiembrie vor intra în concurs 11 concurenţi, iar în partea a doua a spectacolului vor concerta Ovidiu Mihăilescu şi Ţapinarii, pe 6 noiembrie vor cânta ceilalţi 11 concurenţi, după care vor concerta Emeric Imre şi Mircea Baniciu, iar pe 7 noiembrie, după Gala Laureaţilor, vor susţine recitaluri Florin Săsărman şi Ioan Gyuri Pascu. AGERPRES

 3. Bart Miles zice:

  În ei se întrupează acea parte din bine a speciei graţie căreia omenirea are totuşi chip omenesc şi a dăinuit în ciuda crâncenelor ei cusururi. Am putea să-i numim buni prin natura lor, dacă vreţi, buni pentru că aşa i-a lăsat Dumnezeu printre noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s